hi-fi - на главную
MENUHi-Fi.com.ua
Каталог товаров
ArtisonAtlas CablesAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMatrix AudioMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar
Розпродаж Hi-Fi!!!
о проекте каталог продукции новости где купить ua / ru




       // Портал Hi-Fi
         // Hi-Fi новости
           // Стилуси та картриджі JICO для програвачів вінілу. Огляд

Стилуси та картриджі JICO для програвачів вінілу. Огляд

Японська компанія JICO (Nippon Precision Jewel Industry co., Ltd.) випускає картриджі (голівки звукознімача) та голки (вставки в картриджі), сумісні як з власними картриджами, так і з картриджами відомих виробників. Цим славиться JICO — в асортименті компанії можна знайти стилуси чи не до всіх популярних головок. Досить сказати, що в портфоліо компанії сумарно вже налічується близько 2000 таких моделей.

А ще JICO — дуже самобутня і суто японська компанія. Її виробництво і головний офіс розташовані у справжній японській провінції. Розробки і створення продукції ведуться не просто самостійно — обладнання JICO розроблено й зроблено теж у самій JICO.

Всю продукцію JICO, напевно, буде складно навіть перерахувати. Зупинимося на моделях, доступних у нас. І почнемо з картриджів IMP. Ця абревіатура взята від слова "Improved" і використовується для позначення лінійки продуктів JICO, до якої входять моделі із захисними кришками стилуса.

Першою буде модель JICO J-44D Improved Nude. Це картридж зі стилусом NUDE (цілісний алмаз, конічної форми), типу ММ (з рухомим магнітом). Голка закріплена на трубчастій алюмінієвій консолі. Картридж відіграє діапазон частот 20 Гц — 20 кГц, забезпечуючи вихідну напругу 6 мВ (1 кГц, 5 см/сек.) за рекомендованого навантаження 47 Ком. Його вага — 5,6 г.

Картридж JICO J-44D Improved Nude забезпечує добре збалансований і щільний звук. Це широке, плавне звучання, музичне, з тривимірною сценою, аналогічне характеристикам оригінального картриджа Shure M44G, що, власне, й став прототипом для моделі JICO J-44D Improved Nude.

Картридж JICO J-44A-7 Improved Nude дає живий, енергійний і динамічний звук, відтворює потужні баси з плавним, збалансованим саундом, аналогічним характеристикам оригінального картриджа Shure M44-7. 

При тій самій вазі він відтворює той самий діапазон частот, що і JICO J-44D Improved Nude, видаючи зато більшу вихідну напругу — 8 мВ (1 кГц, 5 см/сек.) Рекомендоване навантаження: 47 Ком. Конструкція також аналогічна: трубчастий алюмінієвий кантилевер з цільним конічним алмазом Nude.

Модель JICO J-50 Improved Nude створена для аудіофілів і любителів прослуховування платівок. Це також MM-картридж (з рухомим магнітом), але він має вищий рівень вихідного сигналу порівняно з моделями J44D і J44A-7.

Корпус JICO J-50 Improved Nude — спокійного прозорого коричневого кольору. При цьому JICO J-50 Improved Nude доступний у трьох комплектаціях, як зі стилусом Improved Nude, так і з дерев'яними консолями MORITA — KUROGAKI Nude і USHIKOROSHI Nude.

У вставки KUROGAKI Nude консоль виготовлена з рідкісної та коштовної високоякісної деревини японської чорної хурми. Забезпечує приємний живий загальний теплий тон для вокалу та інструментів. Вона вирізняється чистим, глибоким звуком у середньому та низькому діапазоні, м'яким звучанням музичних інструментів. Тут використовується конічний наконечник голки із середнім часом роботи близько 200 годин.

USHIKOROSHI Nude — модель із консоллю з різдвяної ягідної деревини, також відомої, як Ox Killer. Цей продукт має привабливий, напружений і потужний звук середніх басів, що робить його придатним для музики високої інтенсивності. В ньому також використовується конічний наконечник голки із середнім часом роботи близько 200 годин.

І, нарешті, флагманська модель картриджа від знаменитої японської компанії — JICO Seto-Hori. Це МС-головка (з рухомими котушками) з високим виходом. Річ у тім, що варіант МС має характеристики, недосяжні для ММ-технології. Але при цьому розмах вихідного сигналу у картриджів МС набагато менший. Вони вимагають інших, складніших фонокоректорів або застосування підвищувальних трансформаторів, а відтак ще й додаткових кабелів.

Високий вихідний сигнал (2мВ) JICO Seto-Hori дає змогу використовувати з ним фонокоректори ММ. Це спрощує сетап, покращує співвідношення сигнал-шум (вельми проблемне для вінілових платівок). Корпус картриджа — з кераміки. Багато деталей JICO Seto-Hori зроблено в кооперації з найкращими японськими компаніями-фахівцями в необхідних технологіях. JICO Seto-Hori забезпечує повну підтримку звуку високої роздільної здатності.

Крім того, власників класичних картриджів SHURE зацікавлять моделі змінних стилусів (вставок у картридж) із суцільноалмазними голками NUDE для таких моделей, як N-75 ED II, N-95 ED, V-15 II, VN-15 E, V-15 III, VN-35 E. 

Після того, як 2018 року компанія SHURE закрила напрямок, зокрема, фонокартриджів, питання заміни стилусів до них стало особливо гострим. І в цьому сенсі продукція JICO є чи не єдиною альтернативою заміни деталі, яка, до речі, має обмежений термін роботи. Причому заміна абсолютно рівноцінна — картриджі JICO ні в чому не поступаються початковим версіям.

Також вам буде цікаво: Історія JIC

ArtisonAtlas CablesAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMatrix AudioMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar

Hi-Fi рассылка
E-mail:



Облако тэгов
Домашний кинотеатр отзывы, продажа силового кабеля, встраиваемая акустика в потолок, usb кабель, обзор акустики hi fi, аудио видео кабель


о проекте | продукция | новости | где купить |

Copyright © 2002-2024 hi-fi.com.ua. Перепечатка и публикация материалов
разрешена при условии указания ссылки на сайт hi-fi.com.ua