hi-fi - на главную
MENUHi-Fi.com.ua
Каталог товаров
ArtisonAtlas CablesAudio-GDAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMatrix AudioMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar
Розпродаж Hi-Fi!!!
о проекте каталог продукции новости где купить ua / ru




       // Портал Hi-Fi
         // Hi-Fi новости
           // Cabasse The Pearl: Бастаро серед гучномовців

Cabasse The Pearl: Бастаро серед гучномовців

Фил Марч (PhilMarch), Darko Audio

Cabasse The Pearl — активна колонка з Франції з вбудованими підсилювачами та стрімінговими розумними пристроями, без жодних інших коробок — все-в-одному. Використовуйте одну в моно-режимі або дві, як стереопару. Або створіть мультирум з іншими колонками з колекції The Pearl. У будь-якому випадку, додаток StreamCONTROL від Cabasse керує процесом.

Ви можете розмістити дві колонки The Pearl на міцній полиці. Настінні кронштейни піднімуть їх, щоб вони не заважали. Або встановити їх на спеціальні підставки Cabasse. В останньому випадку, якщо думка про 18-кілограмовий валун, що падає з висоти на вашу ногу, вас не приваблює, попросіть товариша допомогти встановити їх. Я цього не зробив і майже пошкодував потім.

Після того, як The Pearl прикручена до підставки, вона стає дуже міцною. І підставки мають гарну обробку — сатинована біла для мене, чорна також доступна. Кабельна система передбачає, що силові та мережеві кабелі йдуть по окремих ніжках, зберігаючи візуальну цілісність. Загалом вони дорогі, але я бачив підставки гіршої якості за таку ж ціну.

Сама The Pearl — це глобус діаметром 32 см. У чорному кольорі вона має вигляд загрози з "Зоряних війн" (хто-небудь пам'ятає дроїда-допитувача IT-O?) У білому кольорі вона виглядає більш поблажливо, але все одно дуже "відкрито"; це колонки, які розділяють думки щодо зовнішнього вигляду. Фотографії передають атмосферу краще, ніж слова.

Функціональність і ціна ставлять The Pearl поряд з Phantom від Devialet, The Three від Linn і подібними до них. Аудіофільські прагнення в поєднанні з особливим стилем (я ще не чув їх як слід). Ви можете самі оцінити зовнішній вигляд The Pearl, але як вони звучать? І чи є достатній користувальницький досвід, здатний підірвати хороші в інших відношеннях системи? Давайте подивимося.

Зсередини

The Pearl — це трисмугова трикоаксіальна колонка, твітер якої розташовано коаксіально в 13-сантиметровому середньочастотному динаміку. 25-сантиметровий низькочастотний динамік знаходиться на тій самій осі, але він спрямований назад. Три підсилювачі класу D забезпечують потужність: середньочастотний і високочастотний динаміки отримують по 300 Вт, а низькочастотний — 1000 Вт. Це-таки потужність.

Смуга пропускання складає 14 Гц — 27 кГц, нижня межа -6 дБ "в кімнаті". Навіть з потужністю 1000 Вт це виглядає оптимістично, хоча тестовий сигнал 14 Гц змусив дико розгойдуватися дифузор низькочастотного динаміка. А от, 20-гігагерцовий тон видавав помітні баси, чого, чесно кажучи, я не очікував.

Підключення

Входи розташовані на задній панелі колонки і включають TOSLINK, USB-A і аналоговий RCA (останній перетворюється на цифровий для цілей DSP). USB призначений для накопичувачів, але не для комп'ютерів. Доповнюють лінійку мережеві роз'єми RJ45 і IEC, кнопка для підключення до мережі, два світлодіодні індикатори стану і мініатюрний вимикач живлення. Доступний Bluetooth 4.2, а також Wi-Fi, останній в мене працює добре (у мене є хороший Wi-Fi). Як завжди, для стабільності рекомендується дротова мережа — просто підключіть кабель Ethernet до кожної The Pearl.

Додаток Cabasse StreamCONTROL

Доступний як для iOS, так і для Android, StreamCONTROL надає доступ до Tidal, Qobuz, Deezer, Spotify Connect і Napster, а також інтернет-радіо. Tidal Connect має з'явитися найближчим часом. Вже додано Apple Airplay 2. Музику можна відтворювати з USB-накопичувача, підключеного до The Pearl.

Chromecast відсутній, але, за словами Cabasse, Roon Tested неминуче з'явиться, але не матиме інтеграції мережевого потокового передавання Roon Ready, якої, як мені сказали, немає на дорожній карті розвитку цієї колонки.

Проте The Pearl підтримує UPNP/DLNA, а це означає, що такі програми, як BubbleUPNP, можна використовувати для доступу до музики у вашій мережі. Я спробував це, і це працювало добре, окрім того, що це було не без розривів (Tidal, Qobuz і Spotify Connect через StreamCONTROL відтворювалися без розривів).

Сама програма StreamCONTROL знаходиться на одному рівні з кращими програмами керування. Ні, він не такий хороший, як Roon. Так, він простий і зручний для навігації. Приємний для очей, особливо в ландшафтному режимі на планшеті. Мій «особистий» недолік — Tidal відображає улюблені альбоми лише за назвою, а мені потрібно, щоб вони додавалися за датою. Tidal Connect вирішить цю проблему.

Окрім StreamCONTROL, є стильний пульт дистанційного керування у вигляді шайби. Він має чудовий вигляд, гучність регулюється обертанням зовнішнього кільця. Під час використання він трохи гальмує, мабуть, через те, що з'єднання Bluetooth Low Energy переходить у режим очікування для економії енергії. Я виявив, що використовую додаток, ніж пульт дистанційного керування з комплекту постачання.

Нарешті, слід згадати про голосове управління — і Google, і Alexa працюють з StreamCONTROL. Корисно для випадкового прослуховування, не більше. Можливо, ви ставитесь до цього інакше.
Загалом усе продумано і працює добре. Єдиний нюанс — легкі клацання, коли колонки виходять з режиму очікування і синхронізуються. Так само, коли музика зупиняється — спочатку одна колонка, потім інша. Нічого страшного, якщо звикнути.

cabasse-pearl-1-4.jpg

Налаштування, DSP, експлуатація

Початкове налаштування мережі просте, далі все відбувається автоматично. Зручно, що The Pearl повідомляють вам (буквально), коли з'єднання відбувається і коли воно завершено. Налаштування DSP складніше. Змінювати параметри легко, а от отримати правильний баланс — не зовсім. Дуже схоже на налаштування сабвуфера.

Перше — автоматичне калібрування, яке не є необов'язковим, якщо ви хочете отримати найкраще від своїх The Pearl. Натискання кнопки "Go" в додатку ініціює чотири тональні прогони. Потім програма аналізує результати і відповідно коригує частотну характеристику. На кожен динамік відводиться близько 30 секунд, отже, все можна легко повторити, експериментуючи з розташуванням. Користувачі Android можуть отримати повідомлення про те, що процес завершився невдало — ігноруйте його, це незначна помилка, яку, за словами Cabasse, незабаром буде виправлено.

Audio Spectrum — це налаштування тонального балансу, подібне до старого регулятора Quad's Tilt (відродженого в лінійці Artera), який регулює обидва кінці частотного спектру одночасно — баси вгору і високі частоти вниз, або навпаки. StreamCONTROL пропонує п'ять варіантів, серед яких "Нейтральний тон (HiFi Mode)" є очевидним вибором. "Високий тон" також виявився корисним, додавши трохи іскри під час різання басів. Інші варіанти занадто приглушували звук.

Нарешті, є Dynamic Fidelity Enhancer (DFE) — регулятор гучності, що підсилює баси і високі частоти на низьких рівнях гучності. Його складність полягає в регулюванні звуку в реальному часі залежно від того, що відбувається у вашій кімнаті. Ви також можете вказати поріг, при якому він вмикається. Усе це дуже розумно, але мені хотілося менше (а не більше) басів, тому я запустив Pearl без DFE.

Інші налаштування включають зміну затримки на окремих входах для інтеграції з аудіо- та відеосистемами, налаштування підсилення аналогового входу, тощо. Додаткове налаштування, що враховує положення слухача відносно задньої стінки, також є в планах розробки. Pearl — не що інше, як гнучкість. Проте не на шкоду зручності використання, мені рідко доводилося звертатися до інструкції — ще один плюс на користь Cabasse.

Прослуховування

Я зосередився на трьох сценаріях. Спочатку одна The Pearl на журнальному столику, на відстані 40 см від стіни. Потім дві The Pearl в стерео на тому ж столику, на відстані метра одна від одної. Потім повноцінний аудіофільський режим: дві The Pearl на підставках, розташованих так, щоб оптимізувати звучання.

Музику забезпечували Tidal & Qobuz через StreamCONTROL. Програвач Garrard 401 також тестував аналогові входи (щоб уточнити, у The Pearls немає фонокорректора).

Соло The Pearl

Одиночна The Pearl звучить широко і динамічно, баси занурюються набагато глибше, ніж у більшості лайфстайл-продуктів. Я роблю огляд безпровідних колонок для іншої публікації, і за десять років ніщо не заявило про свою присутність так, як The Pearl. Наприклад, чудовий новий альбом Бет Харт (Beth Hart) "Tribute to Led Zeppelin" живиться від цієї колонки.

Щоправда, звучання важчає «нижче пояса». І хоча басів багато, вони трохи розхитані. Але прослуховуючи трек за треком на The Pearl, я все більше і більше переконуюся в його можливостях, поступово втягуючись в більш широку музичну палітру, мої аудіофільські почуття призупиняються. Що мене дивує. Мені подобаються такі несподіванки.

Стереопара на столі

Вмикаємо другу колонку The Pearl, і після короткої паузи для автоматичного калібрування ми знову готові до роботи. Одразу ж бас знову дає про себе знати, надаючи насичену тональність, трохи пересмажену. Я перемикаюся на класичну гітару (Manuel Barrueco, The Köln Concert), щоб оцінити звучання музики без низьких басів. І виявляю, що звук все ще не зовсім правильний. Базовий аналізатор спектру показує два чітких піки на частотах 97 Гц і 127 Гц, які збігаються з певними нотами на гітарі. Очевидно, що проблема не в низьких басах.

Довелося повозитися з налаштуваннями DSP і встановити стійки Isoacoustics Aperta. Все це допомагає, навіть якщо комбінація The Pearl/Aperta виглядає не дуже шикарно. Проте я так і не зміг повністю побороти резонанси. Можливо, проблема в моїй кімнаті або в опорному столі.

З іншого боку, верхня частина The Pearl не надто витягнута. Це не так вже й погано. Легкість і повітря — це не ті слова, які ви б використовували тут. Проте проступає багато деталей. І звукова сцена The Pearl приємно велика, є справжнє відчуття акустичного простору. Динаміка також сильна.

Стереопара, на підставках

Настав час для The Pearl викластися на повну: їх прикрутили до стійок і віддалили від задньої стінки. Я починаю на відстані 60 см — там, де більшість колонок звучать найкраще — і The Pearl значно посилюють свою гру. Баси стали набагато щільнішими, майже ідеальними. Лише трохи грубуваті високі частоти при гучному відтворенні ("Enter Sandman" звучить навіть різкіше, ніж зазвичай).

Я пересуваю The Pearl далі — на 100 см — і нахиляю їх так, щоб вони перетиналися прямо перед місцем прослуховування. Бінго. Бас дійсно щільний і протяжний, зі значною вагою. Верхні частоти також трохи солодші.

Тепер я оцінив величезну звукову сцену, яку демонструють The Pearl, що, безумовно, є їхньою найсильнішою візитною карткою. Динаміка також потужна, і відчувається значний драйв. Подумайте про великі, сміливі колонки; це звук не для бабусь. Неаудіофіли будуть надзвичайно вражені.

Меса для хору та органу Дюрюфле (Durufle) на Signum Classics демонструє кавернозну акустику разом із справжньою вагою органу. Позитивно велично. "Drop Drop Slow Tears" з Voces8 — прекрасний акапельний спів — знову демонструє майстерність The Pearl у сцені. Також помітні прямі, ніж вишукані високі частоти — це спостереження, ніж критика.

"Sooki Sooki" Джеральда Олбрайта (Gerald Albright) вилітає з колонок. Соло-гітара Пета Метіні (Pat Metheny) на "Alfie" (What's It All About Then) — яскрава. Зазвичай я передозую складність деталей, які вона відтворює. У "Talk To Your Daughter" Ганса Тессінка (Hans Theessink) і Террі Еванса (Terry Evans) найбільше вражає ритмічний драйв, а не їхня телепатична взаємодія.

Ви розумієте, що я маю на увазі? The Pearl скоріше прямі, ніж вишукані, їх звучання пропульсивне і енергійне, із значним басом, як для їхнього розміру. Вони не нейтральні, вони можуть бути нестримними. А ще з ними весело.

Висновки

Перлини — самобутні колонки, зовнішній вигляд яких викликає суперечки. Але ви, напевно, вже визначилися з вибором і все ще читаєте, тому це не шоу-стопер. Візуально вони підходять для більших приміщень, в моєму просторі домінував зовнішній вигляд. Те, що вони спрацювали для мене звуково, ймовірно, пов'язано з високими стелями моєї кімнати. Сabasse рекомендує використовувати колонки в приміщеннях площею від 35 м².

Ми могли б сперечатися днями, чи є колонки The Pearl аудіофільськими, і що означає їхня етикетка, але вони справді гарні. Вони не зосереджуються на вишуканості, легкості чи делікатності. Це енергійний звук, який привертає вашу увагу і спонукає вас прослуховувати трек за треком.

Мені це нагадує французького регбіста Матьє Бастаро (Mathieu Bastareaud). Нюанси не є важливими для його стилю гри. Навіщо обходити інших гравців, коли у тебе за спиною 120 кг ваги? Просто йди прямо з точки А в точку Б, пробігаючи крізь людей, якщо це необхідно; і заради задоволення. Великий і сміливий. Я відчуваю, що він мав би спорідненість з The Pearl.

Загалом, Cabasse The Pearl поєднує в собі форму і функцію — значний стиль життя, поєднаний з дуже гідним звучанням. Вони не для всіх, але в цьому і полягає їхня привабливість. Дайте їм волю, якщо хочете чогось іншого.

Також вам буде цікаво: Cabasse The Pearl Sub — бездротовий сабвуфер та мережевий стример. Огляд та розпакування

ArtisonAtlas CablesAudio-GDAureaBowers & WilkinsBurmesterCabasseClasse AudioClearaudioClearaudio VinylDaliDefinitive TechnologyDenonE.A.R./YoshinoHEOSJICOJVCLEDestLW SpeakersMarantzMatrix AudioMean wellNagaokaNordostP5Polk AudioRaidhoReal CableRotelSavantSCANSONIC HDThorensTonar

Hi-Fi рассылка
E-mail:



Облако тэгов
Tonar, лучший av ресивер для музыки, av ресиверы обзор, домашние кинотеатры проекторы, av ресивер купить, куплю проектор


о проекте | продукция | новости | где купить |

Copyright © 2002-2024 hi-fi.com.ua. Перепечатка и публикация материалов
разрешена при условии указания ссылки на сайт hi-fi.com.ua